И лекарите в Кипър стачкуват

Шест часови стачки на докторите от държавните болници

Шестчасовото спиране на работа на държавните лекари е обявено за днес и е в ход, след като от финансовата комисия обявиха, че депутатите са отложили планирана дискусия за удължаването на пенсионната възраст на лекарите от 65 на 68г.
Според Cyprus News Agency лекарите са категорични, че стачката ще продължи, докато не получат официална информация от самата комисия по финанси.

стачка лекариСъюзът на лекарите( PASIKY ) обяви стачните действия още миналата седмица, след като стана ясно, че комисията ще обсъжда предложението на ДИСИ и ДИКО за удължаване на тяхната възраст за пенсиониране с три години.
Лекарите, обявиха, че ще стачкуват от 8:30 до 14:30 часа.

Лекарският съюз призова парламентарните партии да оттеглят предложението за закона и че ако той бъде внесен в четвъртък за гласуване ще бъдат взети допълнителни мерки. Ръководителят на Лекарският съюз Сотирис Кумас, заяви пред Cyprus News Agency, че часовете на пациентите няма да бъдат обслужени, ще се поемат само спешни случаи.Той даде уверение, че стачката по никакъв начин няма да рискува и застраши живота на пациентите.

Заместник-началник на финансовата комитет, депутатът от ДИКО Ангелос Вотсис каза за държавния телевизионен оператор CyBC, че комисията няма да обсъжда конкретния въпрос на срещата в понеделник. Решението да се отложи обсъждането на въпроса е взето с единодушие, но предложението няма да бъде оттеглено.
Говорителят на ДИСИ Продромос Продрому каза, че неговата партия също приема отлагането, но не е правилно всеки да стачкува и по този начин да се опитва да предотврати и спира работата на парламента.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*