Израелска верига инвестира в два хотела в Кипър

Израелската хотелска верига Fattal е готова да придобие Limassol Grand Resort и наскоро придоби Latsi Holiday Village Resort, обяви групата в понеделник.

Това ще разшири присъствието на компанията в страната до девет хотела в Пафос, Ларнака, Протарас и Лимасол.

Последната инвестиция е придобиването на водещия петзвезден хотел в Лимасол, за който има планове да претърпи основен ремонт и да бъде включен в марката Leonardo Hotels Limited Edition.

Компанията също така придоби Elias Latsi Holiday Village Resort, който скоро ще бъде напълно реновиран и преименуван на Leonardo Club Family Resort.

Групата току-що отвори нов хотел в Лимасол под марката NYX, докато друг хотел NYX се очаква да бъде завършен в Никозия.

Управляващият директор на Средиземноморския регион Рон Алони каза, че компанията, в която работят 1200 души на местно ниво, „се гордее с по-нататъшното си разширяване на острова. Нашият приоритет в момента е да финализираме нашите процедури по отношение на новопридобитите хотели, да завършим работата по инвестициите и след това да използваме новите инвестиционни възможности на острова.“

Коментирайки разширяването на дейността на компанията в Кипър, Алони каза, че е много доволен от местната бизнес и инвестиционна среда, както и от възвръщаемостта на техните инвестиции.

Той добави, че Кипър е идеална дестинация за инвестиции и има много предимства за тези, които възнамеряват да правят сериозен бизнес.

Главният изпълнителен директор на Invest Cyprus Мариос Танусис приветства разширяването на дейностите на Fattal в Кипър и каза: „Инвестиционните решения на водещи хотелски групи и международни инвеститори да разширят плановете си на местния пазар е очевидно вот на доверие към туристическия и хотелиерския потенциал на острова. Като инвестиционен орган на правителството, ние ще продължим да подкрепяме и улесняваме преките чуждестранни инвестиции в ключовите сектори на икономиката, в съответствие с визията и стратегията на нашето правителство.“

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*