Зелена светлина за нови проекти в Пафос, в подготовка за европейска столица на 2014-та година

Министърът на комуникациите и благоустройството е дал зелена светлина на редица проекти в Пафос, които значително ще подобрят града, според изявление на кмета
“Министерството се стреми да служи на най-добрите интереси на всички Пафос”, каза министър Мариос Димитриадис.

В изказване след вчерашната среща между министъра и общински служители, кметът на Пафос Савас Вергас заяви: “Ние проведохме много продуктивна и успешна среща днес и взехме някои важни решения по отношение на Пафос.”

Бяха обсъдени няколко проекта за развитие, свързани с града, каза Вергас.Той добави, че е намерено решение за спорната автобусна станция, срещу чието изграждане демонстрираха собственици на магазини от центъра на града, страхуващи се, че нейното изграждане ще попречи на бизнеса им.

Собствениците на магазин се противопоставят на идеята за създаване на терминал близо до търговския център на Kings Avenue, заявявайки, че това ще изпрати купувачите далеч от техния район. Представител на търговците представи на министъра официално писмо с искането основната автогара да се намира в Каравелла, която е в центъра на града и е център за дейности и прояви, свързани с “Пафос 2017 .

Кметът подчерта подкрепата си за протестиращите и заяви, че той няма да позволи автогарата да се построи срещу мола, въпреки искането от транспортна организация на Пафос (OSYPA).

Въпреки това, министърът подчерта важността на наличието на оперативна автогарата в Като Пафос, тъй като тя е силно заселена особено през летните месеци.

На срещата бяха обсъдени ускоряване на работата по гробницата и новия път, свързваш летището с крайбрежната зона на Като Пафос. Постигнато е съгласие за приключването на двата проекта до края на 2015г.

Освен това е постигнато съгласие за ремонта на археологическия музей на булевард Грива Дигени, Археологическия парк, както и пристанището, което ще позволи на круизни кораби да използват съоръжението.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*