Задържаха за осем дни похитителя на двете момчета от Ларнака

Вчера хиляди родители изтръпнаха при новината за двете похитени момчета от училище в Ларнака.

С решение на съда в Ларнака, мъжът, обвинен в отвличането на двете деца от начално училище в Камарес, е задържан в полицията със заповед за осем дни.

Той е бил изслушан в съда в 9 часа при затворени врати, придружен от полицейските власти в съдебната зала.

Двете момчета бяха отвлечени от училището си в 7.40 часа преди началото на учебния ден във вторник, 25/09/2018.

Похитителят се престорил, че е нов учител в училището и поискал от група момчета да помогнат да пренесе някакви учебници. Двете момчета, които са приятели, се включили доброволно. 45 минути по-късно децата не се появяват в  клас и веднага е обявена тревога.

Съобщенията за инцидента предизвикаха масирана операция от страна на полицията, която използва хеликоптер и засили търсенето на всички възможни точки, през които децата биха могли да напуснат острова, вкл. и на север.

Новината мобилизира и обществеността, която споделяше снимките на момчетата и описанието на заподозрения хиляди пъти в социалните медии.

Подозреният и момчетата бяха открити в апартамента му в 15:00, след като полицията получи обаждане от гражданин, който съобщил на полицията, че са видели превозно средство, съответстващо на описанието, дадено от властите.

На децата са направени подробни изследвания и лекарите са установили, че са в добро здраве.

35-годишният мъж е бил задържан от полицията в апартамента му, находящ се близо до училището в продължение на пет часа, докато властите проведат обиск на дома му и компютъра му, а след това е прехвърлен в полицията.

Министърът на правосъдието Йонас Николау заяви, че заподозреният няма криминално досие, добавяйки, че парите са евентуален мотив за отвличането.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*