Задържаният ливанец в Ларнака е с подозрение за връзки с Хизбула

26-годишният ливански гражданин, който бе арестуван и задържан в продължение на шест дни, изглежда е имал тесни връзки с лидера на ливанската Хизбула Хасан Насрала, съобщава местната преса.

арестDaily Филелефтерос, позовавайки се на кипърски разузнавателни източници, съобщи, че мъжът, който притежава канадски паспорт, е бил член на военното крило на Хизбула и е преминал през обучение в Иран и е от иранската Революционна гвардия.

Според вестника, тази информация е получена от секретните кипърски служби, която арестува заподозрения, пристигнал миналата седмица с почти два тона амониев нитрат, който смесен с други съставки би могъл да се превърне в мощен експлозив.

Задържаният ливанец отрича всякакво участие и декларира че няма връзка с чувалите тор.

Полицията издирва собственика на къщата за разпит. Източници твърдят, че ня също е собственост на ливанец, който не е бил виждан в къщата в продължение на месеци.

Вестник „Политис“ съобщава подобна история, като се позовават на източници, които твърдят, че полицията подозира терористичен заговор срещу израелски интереси в Кипър и планирана операция срещу тях.

Ливанецът е задържан за осем дни за незаконно притежание на взривни вещества.

CNA

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*