Жегата в Кипър продължава

Топлината няма скоро да напусне острова. На 17 август в Кипър продължава да действа „код жълто“ за крайбрежието, като температурите ще достигнат 41+С, а в планините 34С.

Влажността ще се задържи през цялата седмица, сутрините с мъгла. Комбинацията от високи температури, влажност и слаб вятър може да затрудни дишането на хора със здравословни проблеми. 

През уикенда жегата ще отстъпи само до два градуса – до вторник температурите през деня ще са до 39 градуса. Но на 22 август отново ще се покачат над 40.

Призовават се работодателите да спазват новия закон за условията на труд по време на горещини. От 12:00 до 16:00 часа не трябва да се извършва работа на открито, не трябва да се извършват доставки на мотоциклети, забранява се работа със средна и висока степен на тежест.  

Ако някой самостоятелно извършва някаква работа, тогава такива граждани също се насърчават да вземат предвид топлинния товар. В условия на топлина и влажност с висока физическа активност, можете да получите топлинен удар дори на сянка.

Също така се препоръчва да се даде предпочитание на лека, немазна храна, да се избягват сладките и алкохолните напитки и кафето в горещините.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*