Електронни гейтове на летище Ларнака

От летища „Хермес“ обявиха, че от днес функционират автоматични електронни изходи на летището в Ларнака.

“Това е първият етап от изпълнението на автоматизирана система, която се намира в зоната за заминаващи и позволява на пътниците при наличие на печатно копие на бордната карта на авиокомпанията, да преминат направо към проверка за сигурност, а след това до магазините и изходите за заминаване на терминала “, казаха от операторската компания „Хермес“.

От летището заявиха, че процесът на използване на тази система е много прост и изисква само сканирането на бордната карта на всеки пътник, а също и че пътниците с увреждания не биха имали никакви проблеми с мобилността при използване на системата.

Операцията на новите електронни гейтове за по-бърз достъп до паспортния контрол и изходите за самолетите включва и втора фаза, услуга, която ще бъде на разположение на обществеността в скоро време, “Fast Track”. Тя се използва от много летища по света и позволява на пътниците, които ще плащат по-малка такса, да се насладят на директен и бърз достъп до изходите за заминаване, като по този начин се избягват дългите опашки в пиковите часове.

CNA

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*