Екшън в Никозия – Убит е мъж при нападение на къщата на „Alexoui”

Убит е 28 годишен охранител
28-годишен мъж, охранител в дома на Алексис Мавромихалис – известен още като Alexoui – е бил убит в Строволос, Никозия във вторник вечерта, съобщиха източници от полицията.
Двамата извършители са стреляли с противотанкова ракета и AK-47 – военна пушка по посока на къщата, преди да избягат от местопрестъплението. Ракетата е улучила паркирания пред дома автомобил, в който е бил 28 годишния охранител Стефанос Пападопулос.

Alexoui е бил тяхната мишена, но той остава невредим. В момента на стрелбата той е бил в къщата с още три лица.

След нападението, полицията започва издирването на автомобил, който е видян да напуска местопрестъплението.

Днес сутринта автомобилът е намерен подпален край село Аргатес, район Никозия. Полицията все още разпитва свидетели, за да се увери, че именно това е автомобилът, с който са избягали нападателите.
Alexoui бе арестуван през март 2014 при пристигането си от Атина на летището в Ларнака. Той е един най-издирваните хора на острова, след като го свързаха с опита за убийство на Андреас Грегорио през 2009 г., както и за убийството на Андис Хаджикостис през 2010, убийства по високите етажи на властта.
Хаджикостис беше главен изпълнителен директор на ДИАС -издателска група, медийна компания, която е собственик на телевизионната станция Sigma. По-късно Грегорио беше осъден на доживотен затвор за ролята му в убийството на Хаджикостис.
Миналия юни Alexoui е бил разследван за ролята му в убийството на Янис Калопсидиотис , баща на бизнесмена Фанос Калопсидиотис, но не бяха открити доказателства срещу него.
Янис Калопсидиотис беше убит пред дома си в Паралимни, след като бе прострелян в гърдите. Той е бил намерен мъртъв от съпругата си, която изтичала навън, чувайки изстрелите.
 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*