Кипърският туризъм гледа на изток

Кипърската туристическа организация (КОТ) и хотелиерската индустрия на острова измества фокуса към специализирани туристически пазари в Близкия изток.

На туристическо изложение в Абу Даби миналата седмица, КОТ и Бюрото по туризъм на Кипър направиха съвместна презентация, представяйки Кипър като удобна туристическа дестинация за конферентен туризъм.

Потенциалните купувачи и регионални летовници от Близкия Изток и Индия показаха интерес към Кипър, с набито око за нови сделки по време на ниските сезони за пътуване. Представителите на Кипър подчертаха дейности, с които всекидневно се занимават местните жители, но също така подчертаха организацията на уникални събития в археологически обекти, села и край морето.

Този месец КОТ продължава с усилията си рекламиране на острова като добро място за провеждане на конферентен туризъм, като участва в срещата на Международната асоциация за конгресен и конферентен туризъм (ICCA Средиземноморски регион). Представители на туристическия бизнес от Кипър ще се присъединят и към други международни форуми за туризъм, където ще се срещнат с английски и немски купувачи.

Туристическата индустрия в Кипър се опитва да намери оптимални решения след затварянето на Cyprus Airways през януари и серията от политически промени и на промени на световния пазар, които потенциално могат да прекроят  пейзажа на туризма в региона.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*