Екологично чисти автобуси в Лимасол

Транспортната компания от Лимасол EMEL е закупила 150 нови автобуса, 35 от които електрически. Те вече са в Кипър и от началото на следващия месец ще започнат да се движат по улиците на града.

Министърът на транспорта Алексис Вафидис говори за обновяването на автобусния парк на Лимасол. Думите му са цитирани от Cyprus Mail .

Както каза Вафидис, „целта на министерството е да предложи на гражданите по-добри услуги, за да реши транспортния проблем и да намали замърсяването, причинено от автомобилите по пътищата“.

Министърът изтъкна наличието на 35 електробуса. „Те имат голям принос за околната среда, не създават шум. И бях много доволен да видя, че имат всички удобства, които очакваме от такова превозно средство. Имах възможността да се возя на електробуса. Това е удобно малко превозно средство, което няма да повлияе значително на трафика в Лимасол“, каза той. Ръководителят на транспортното министерство изрази надежда, че новите автобуси “ще бъдат добре приети от жителите на града”.

Всички нови автобуси са оборудвани с достъп за хора с увреждания, места за бебешки колички, безжичен Wi-Fi, контакти за зареждане на електронни устройства, както и повишена система за сигурност на водача и пътниците.

Вафидис подчерта готовността на Министерството на транспорта да подобри автобусните спирки, което да предпази пътниците от лошото време. Той също така обеща да осигури добра система за излъчване на разписанията и маршрутите на автобусите.

Трябва да се отбележи, че през следващите години в Кипър се планира да се предприемат редица екологични мерки за транспорта, като ограничаване на движението на автомобили с двигатели с вътрешно горене и дори забрана за дизелови автомобили, специални ленти за електрически превозни средства. Развитието на устойчив обществен транспорт също е част от стратегията за намаляване на вредните емисии.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*