Евроконтрол предупреждава авиокомпаниите за възможни въздушни удари над Сирия

Агенцията за контрол на въздушния трафик „Евроконтрол“ предупреди авиокомпаниите да бъдат предпазливи в източното Средиземноморие поради възможното стартиране на въздушни удари в Сирия през следващите 72 часа.

Евроконтрол заяви, че в този период могат да се използват ракети въздух-земя, както и че има възможност за периодично прекъсване на радионавигационните връзки.

Американският президент Доналд Тръмп предупреди в понеделник за бърз и силен отговор, след като бъде установена отговорността за атаката в Сирия. Днес в Туитър написа „Пригответе се, идваме!”

Предупреждението на Евроконтрол не уточнява произхода на потенциалната заплаха от ракети.

„Поради възможни въздушни удари в Сирия в рамките на следващите 72 часа и възможността за прекъсване на радио навигационните връзки, трябва да се обърне необходимото внимание при планирането на полетни операции в Източното Средиземноморието“.

Страни като САЩ, Великобритания, Франция и Германия са издали предупреждения към авиокомпаниите си да избягват въздушното пространство на Сирия.

„Като предпазна мярка, Lufthansa Group вече отдавна избягват въздушното пространство в Източното Средиземноморие“, каза говорител от компанията.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*