До края на седмицата – със сигурност лошо време, сняг и кучешки студ

Тежка зима преобладава на територията на целия остров. Сняг има в планините Тродос, Пендадактилос и в полупланинските райони на Лимасол, Никозия и Пафос.

Довечера отново се очаква да се редуват дъжд, сняг, градушки и силен вятър, които се очаква да продължат до края на седмицата. Очаква се температурите да паднат до 6 градуса край морето и до нулата в планинските райони.

Съответните държавни ведомства са поставени в повишена готовност за противодействие на последиците от тежките метеорологични условия.

Тродос

Снежната покривка на Тродос е 30см, а дъждовете са повече от 20 литра на квадратен метър. Големи проблеми имаше през изминалата нощ по пътя Никозия-Лимасол и стария път Ларнака-Лимасол. От урагана са изтръгнати огромни дървета, препречили редица пътища както в населените места, така и по магистралния път. Ветровете носят огромни топки суха трева, което прави видимостта и движението по магистралата почти невъзможни.

ΚΥΜΑΤΑ

От полицията призовават всички шофьори да бъдат изключително внимателни и да проверяват периодично медийните и полицейските бюлетини, особено преди пътуване в планинските райони, за да се избегнат произшествия от всякакво естество.

snow-cyprus

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*