Добротата е Жива! И има място и в днешния ден!

Вчера стотици майки, бащи, баби откликнаха на апела, в помощ на семейството на малката Александра, която в момента се намира в болницата „Макариос” в Никозия в детска реанимация.

Стотици позвъниха на Ненко, сестра му Цанка и на нас в офиса с желание да помогнат с каквото могат. Предлагаха бебешки дрешки, завивки и всичко, необходимо за отглеждането на едно мъничко човече. А Александра наистина е много малка, в момента тежи само 500 грама!

Вчера стотици хора пожелаха живот за „малечка”, така я кръсти Ваня Георгиева, родила недоносено бебе преди няколко години. Разбрали се с бащата в сряда, 1 февруари да се срещнат в болницата между 17 и 18 часа и да дарят каквото могат.

Дамите от Никозия също могат да се присъединят и да отидат на тази среща.

Във фейсбук виждам, че вече е създадена група, в която се събират майки, преживели преждевременно раждане с желание да помогнат. Това е прекрасно! От вчера си казвам, че Добротата е Жива и има място и в 21-ви век, век, в който много ценности бяха  изместени на заден план от егоизма, злобата, материализма… !

Благодаря ви, скъпи български Майки! Нека прегърнем малката Александра с всичката обич, на която сме способни и помогнем не само материално, а и с молитва и майчина обич! Нека стане нашата, българска малечка в Кипър и й помогнем в битката за Живот!

Бог да благослови всички майки! И малката Александра!

Семейството ще бъде в болницата утре, 1 февруари 2017 на свиждане. Телефонът на бащата Ненко Иванов Стоянов е 97 727 753.

Групата във фейсбук “Да помогнем на Александра (Кипър)”: https://www.facebook.com/groups/444783849244620/

Ева Иванова

BG Фактор, списанието на българите в Кипър

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*