Десет процента от кипърците отиват на север за стоматологични услуги

Докато стотици българи в Кипър по време на отпуските първото нещо, което правят е да посетят стоматолог в родината, всеки десети кипърец търси помощ в окупираните територии или пътува до Турция за такива.

Антонис Антониу, ръководител на асоциацията на зъболекарите, представи данни, според които десет процента от населението избира да отиде другаде за стоматологична помощ, като единственият критерий е по-евтиното лечение.

Според Антониу това, което в крайна сметка се случва, е, че поради по-евтините материали, използвани от тези зъболекари, много пациенти са принудени по-късно да посещават зъболекари в контролирани от правителството зони, за да решат проблеми, които често възникват.

„Всички дентални практики в контролираните от правителството зони работят с лиценз, следвайки европейските протоколи“, каза той, добавяйки, че специалистите преминават постоянно обучение, за да бъдат в крак с времето. „Жалко е да не ни се доверят нашите съграждани“, добави той.

Кипърските гърци, които прибягват до зъболекарски процедури или прегледи или операции на север, се сблъскват с материали с ниско качество, което за съжаление в даден момент в бъдеще може да създаде проблеми за пациента, каза председателят на комисията Ефтимиос Дипларос.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*