Две наши деца участват в телевизионно шоу за млади таланти в Кипър и се борят за първите места

Да ги подкрепим!

Днес ще продължа разказа си за нашите невероятно талантливи деца, които в момента се борят за първите места в телевизионно шоу в Кипър.

Йоаннис Мелекис е второто ни дете, което участва в телевизионното шоу за млади таланти – „Musical kids“ на канал Сигма.

Много от нас познават фамилията Мелекис в Кипър. Но не като богата или влиятелна фамилия, а като семейство, в което има четири невероятно ярки представители на изкуството.

Андреас и Моника Мелеки – той кипърец, завършил ВИТИЗ в България, а тя – българка, която като студентка в същия университет се влюбва безумно в младия Андреас преди 28 години, създават семейство и го следва и на острова. Започват да работят в театъра и в различни телевизионни продукции и днес, от децата до най-възрастните в Кипър знаят кои са семейство Мелеки.

От брака си имат три деца, Венера, Йоаннис и Орфеас.

2011-та Венера завърши НМА „Проф.Панчо Владигеров” и от четири години има изяви на сцени в Русия, Гърция, Кипър и Италия. В момента е част от състава на „Контеса де куатро” и живее в София.

Йоаннис е второто дете в семейство Мелекис. Много от нас го познават, малкото момче, което преди няколко години пееше на училищната сцена, по разни тържества и български събития, вече е юноша.

– Йоаннис, ти си от доста години познат на българите в Кипър. По чии стъпки вървиш – на мама, тате или следваш сестра си Венера?

Докато мама и тате са се отдали на сцената, театъра и режисурата, а сестра ми на оперното пеене, аз вървя по стъпките и на тримата. Всъщност работя по изработването на свой стил, вземам от всички най-доброто, надграждам и се надявам някой ден да стана по-добър от тях. Мечтая и аз като Стефани за Бродуей и Холивуд. Искам да стигна до големите сцени, хората да научат за мен…, мечтите ми са големи, нямат граници…

– Ти започна като много малък на сцената, говориш няколко езика. Помня преди 4-5 години, ти беше водещ с английски език на един коледен концерт на сестра си Венера. От тогава даваш сериозни сигнали, че сцената е твоето място. Как се справяш с толкова много ангажименти – театър, кино, латинотанци, пеене, училище…?

Венера, тя е прекрасна! Аз се прекланям пред нейния глас и талант. Тя е моят пример, освен че я обичам много, гордея се с нея.

А колкото до натоварването, справям се, научих се да се концентрирам върху конкретната задача и работя, докато се получи. Да, ежедневието ми е много работа, но ми харесва.

– Разкажи ми за участието си в Детското Музикалното училище в Гърция миналото лято.

Да, и това беше телевизионно шоу в Атина. Видях го в една реклама и споделих с мама, че искам да участвам. Явих се на кастинг първо в Кипър и след пет дни ми се обадиха, че съм се класирал и че трябва да се явя на кастинг в Гърция. Там бях два дни и след една седмица се звъни на вратата, отварям и …, Дорета Пападимитриу на вратата с цял екип и ми казват, че съм в шоуто. Изненадата беше голяма за мен. След два дни бях отново там и участвах.

– Ти пееш, играеш на сцена и танцуваш, кое повече ти харесва, къде смяташ, че си по добър?

Харесвам и трите вида изкуство. Но искам да се занимавам с музикален театър.

– Гласът ти вече се променя и преминаваш в друга тоналност. Как подбираш песните си?

Да, последната година гласът ми се промени много, вече съм тенор и честно, поглеждам и към оперното пеене, което ми позволява да видя възможностите на новия си глас.

– Имаш ли интерес към класическата музика, защото имаш една сестра, която е оперна певица?

Харесва ми класическото пеене, но вкарано в мюзикъл. Работя върху няколко песни и се получава страхотно.

– Къде мислиш да продължиш музикалното си образование?

Първо искам да участвам в „Х Фактор” в България. Невероятно шоу за таланти! В момента там участва една кипърка, Християна, която е приятелка на сестра ми. Със сигурност ще е Англия, където искам да уча музикален театър.

Докъде се простират мечтите ти? Има ли някаква вероятност след някоя година да промениш плановете си?

– Плановете следват мечтите ми, в никакъв случай няма да се занимавам с нещо друго! Решил съм и това ще е музикален театър, режисура и още нещо, свързано с изкуството.

Когато бях малък, на всички казвах, че ще стана актьор. Отивайки в Гърция, казах, че ще стана певец. Тази година след тези участия, реших, че ще е музикален театър. И никой не може да промени това ми решение. Искам да танцувам, пея и играя.

Харесвам Чарли Чаплин. Той е уникален, той е явление, стил, неповторен досега. Никой не може да прави Чаплин по-добре от самия него. Към това се стремя, собствен стил, почерк и уникалност.

– Като кой изпълнител или актьор би искал да бъдеш?

Искам да бъда като Джийн Кели, Фред Астер, Франк Синатра, Рос Линч, Зак Ефрон, искам да се уча от големите.

Разказа ни за мечти, планове и кариера на голямата сцена. Би ли се върнал на острова, за да работиш тук? Да, Кипър е малко място, но твоите родители предпочетоха острова пред България.

Обичам Кипър, до момента той ми даде всичко. Но един ден като отида в Англия или Бродуей, ще казвам, че Кипър и Гърция са ми дали всичко, за да отида и там.

Ако нямах тези родители, едва ли щях да правя това.

От момента, в който бях в утробата на мама, тя играеше театър. Или аз играя театър още тогава, когато не бях роден. Два дни след като ме е родила мама, аз съм чакал в количка зад кулисите да свършат и да ме нахранят. Аз израснах в театъра и той е моят живот и бъдеще.

Искам да благодаря на майка ми, тя ми показа пътя, тя застана зад мен и ме подкрепя във всичко. Татко мълчаливо наблюдава развитието ми и е много доволен, сестра ми се радва за мен и ме насърчава. Какво повече да искам. Имам едно прекрасно семейство, което е до мен.

Благодаря, че имам точно ТЕЗИ родители! Без тях нямаше да успея да стигна до тук.

filmС присъщата си скромност, така, както не каза много неща в това интервю, Йоаннис пропусна да ми каже, че от снощи във всички кина на острова е премиерата на филма „Член на семейството”, където играе ролята на син и внук. Питайки го днес за филма, коментира простичко – „сега се прожектира, идете да го гледате“.

Филмът ще се излъчва цяла седмица (до 26 ноември) и ако нямате план за уикенда, бихте могли и вие да го видите.

film2Познавам Йоаннис от много малък, развитието му премина пред очите ми. Не твърдя, че съм видяла всички негови превъплъщения на сцената, чула всичките му песни или гледала всичките му танци, но зная, че той ще успее! Сигурно се питате откъде съм сигурна! За семейство Мелекис няма невъзможни неща. При тях талантът се редува с много труд и успехи.

Скъпи Йоаннис, радваме се за теб, на твоя устрем, високо поставени цели, които следваш със завидна вяра и последователност. Ти си човек, който вярва в собствените си сили и в любовта и подкрепата на семейството си.

От сърце ти пожелаваме успех в това шоу!

Вярвам, че българите в Кипър ще застанат зад теб и ще те подкрепят.

Приятели, приканвам ви да подкрепим нашия Йоаннис. Той го заслужава!

И така, както сега се радваме на таланта на Християна от Кипър, която в момента участва в „Х“ Фактор в България, вярвам, че един ден ще гледаме на тази още по-голяма сцена и Йоаннис, детето, което сега ще подкрепим в „Musical kids“ на канал Сигма.

Да станем до 27 декември многобройните български роднини на Йоаннис Мелекис и

да гласуваме за него на телефон 90031390

или да изпратим SMS на номер 5577, пишейки МК 10.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*