Германия вижда голям потенциал за бизнес в Кипър

Германия вижда голям потенциал за бизнес в Кипър, каза посланика на Германия в Никозия, Никола фон Шоепф във вторник, след среща с президента Никос Анастасиадис.

kypros “Срещнах се с президента и му предложих подкрепата на Германия за мирния процес. Много сме окуражени от това, което се случва “, заяви посланикът, ден след обявяването, че преговорите за Кипър ще бъдат възобновени на 15 май. “Германия вижда Кипър като голям бизнес център между Европа и арабския свят, а също и обединяването на Кипър и подкрепата на Германия могат да направят много за подобряване на бизнес ситуацията тук. Тук виждаме голям потенциал и ние сме готови да подкрепим Кипър “, каза той.

На въпроса дали Германия ще подкрепи предложението на кипърския президент за по-активното участие на ЕС в процеса на преговорите за намиране на решение за Кипър, той добави: “Абсолютно. Кипър е част от ЕС, а ЕС трябва да бъде по-активен тук. Ние напълно подкрепяме това “.
Запитан дали по време на срещата бяха обсъдени конкретни начини за участие на ЕС в преговорите за Кипър въпрос, германският посланик каза: “Да, ние подкрепяме президента в този процес”.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*