Нов авиопревозвач планира кратки полети

Нов пътнически авиопревозвач, базиран в Кипър, конкурира предстоящото установяване на Cobalt Air за това кой да изведе в небето националното знаме на острова отново.

Според информация на “Филелефтерос” от днес, създаването на една нова авиокомпания, която е плод на усилията на бивши пилоти на Cyprus Airways и председателят на Съюза на пилотите PASIPY Ефтимос Лиасис – в момента е пред завършване. Новият превозвач трябва да бъде одобрен от Кипърска гражданска авиация (CCA) и ще се нарича ТУС Airways, но в началото ще започне далеч по-скромно в сравнение със своя съперник Cobalt.

Според всекидневника, авиокомпанията е на път да започне първо само с акцент върху кратки полети между Гърция и Кипър с флотите на Saab 340б и Saab2000, които притежават пътнически вместимост между 34-50 места.

Самолетите вече са подготвени с подходящите цветове и лога, докато фирмата е регистрирана в Швеция. Първите полети ще бъдат управлявани от шведските пилоти, докато ТУС Airlines вече са отворили своите централни офиси в Ларнака.

Компанията скоро ще търси да назначи и дори да тренира допълнителни пилоти.

По-рано тази седмица, главният изпълнителен директор на Cobalt Air, Питър Кели, каза, че Кипър скоро ще има “нова ера” в авиопревозването, докато чака лицензът им да бъде одобрен от CCA.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*