В кипърските училища ще бъде въведен нов език, немски

Изучаването на немски език ще бъде въведено пилотно в кипърските училища. На първия етап експериментът ще засегне три учебни заведения. Решението за нововъведението взе Министерският кабинет, като одобри предложението на Министерството на образованието.

Три училища бяха избрани за пилотния етап : Лицей. Архиепископ Макариос III в Дасуполи (Никозия), гимназия и лицей на Линопетра (Лимасол).

Уроците ще се предлагат в първи клас на гимназията и първи клас на лицея. Освен това учебните занятия ще се провеждат извън учебните часове от 13:35 до 14:20, за да не се отрази на учебния график.

След оценка на резултатите от пилотния проект, програмата ще бъде постепенно разширена и в други училища.

Студентите ще имат възможност да изучават немски език под наблюдението на Германския институт Гьоте, които допълнително ще помогнат за повишаване на квалификацията на преподавателите и акредитация на студенти в зависимост от нивото на владеене на немски език.

65% от възрастните хора в Европейския съюз говорят поне два езика. В Кипър тази цифра достига 90%. Средният кипърец с висше образование говори поне гръцки и английски.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*