Върви народе възродени…

 

Скъпи учители, ученици, дейци на културата, българи,

Честит Празник!

24 май е най-милият, светъл и свят празник за всички българи, който се отбелязва навсякъде по света, където има българи.

Пламъкът на 24 май вечно ще гори в сърцата ни, ще ни напътства и докосва душата ни, защото е празник, какъвто нямат другите народи по света – празник на писмеността, просветата и културата, празник на духовното извисяване, на стремежа към усъвършенстване.

За днешното дете училището не е единствен източник на знания. В съвременния свят всички, учители, родители и общество сме призвани и носим отговорността при формирането младите личности.

За учебната 2018/2019 година, 208 български училища по света ще работят по 334 ПМС. Истински просветителски и възрожденски центрове на българщина, език и култура.

Кипър е прецедент в тази статистика. През учебната 2017/2018 в Кипър има 10 български училища и филиал на у-ще „Н.Вапцаров” с бенефициент СБК в Дали.

Само през месец май т.г. се проведоха десетки културни инициативи, инициирани от ръководствата на училищата ни, техните бенефициенти, в тясно сътрудничество и подкрепа на българското посолство в Кипър.

Екипът на „BG ФАКТОР” поздравява всички учители и ученици, културни дейци и хора на изкуството и перото! Пожелаваме им успехи и много нови инициативи!

„Не се гаси туй, що не гасне…”!

Честит празник!

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*