Времето днес: Код „Жълто“, но се очакват по-ниски температури

Подновеното жълто предупреждение за високи температури е в сила днес, четвъртък от 11 до 17 часа. Очаква се температурите да се покачат до 41C във вътрешността, 39C на северното крайбрежие, 37C на южното и източното крайбрежие и 33C на западното крайбрежие и във високите планини. Вятърът ще е предимно от югозапад до северозапад, първоначално слаб, след това ще се ориентира към умерен до 4 бала, а по южното крайбрежие преходно силен до 5 бала. Морето ще бъде бурно.

През нощта се очаква временно повишена ниска облачност, главно по западното и югоизточното крайбрежие, с понижение на температурите до 25° във вътрешността, по южното и източното крайбрежие, 24° по останалите брегове и 22° по високите части на планините. Вятърът първоначално ще е от югозапад до северозапад слаб до умерен до 4 бала, по-късно ще отслабне. Морето ще е спокойно до слабо вълнение.

Температурите в петък ще останат високи, а в атмосферата се очаква и прах. В събота и неделя времето ще е ясно, но в неделя следобед ще има увеличена облачност главно в планините. Температурите постепенно ще се понижават до петък, доближавайки се до средните за сезона.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*