Внимание: Започнаха масови проверки по пътищата

На 14 юни в целия Европейски съюз под егидата на европейската мрежа на пътна полиция ROADPOL стартираха засилени тестове на водачите за алкохол или наркотици. Кипър не е изключение.

Кампанията ще продължи до 20 юни. Засилени проверки ще се извършват 24 часа в денонощието в цялата страна. Особено внимание ще бъде отделено във вечерните часове на 16 и 17 юни, тъй като петък и събота са дните, в които шофьорите най-често пренебрегват правилата.

Шофирането под въздействието на алкохол или наркотици остава водеща причина за фатални и тежки пътнотранспортни произшествия, се казва в изявление на полицията.

През 2022 г. броят на фаталните катастрофи е намалял с 18%.

Същевременно се отбелязва, че наред с проверките за шофиране под въздействието на алкохол и наркотици, полицейските проверки продължават и за други пътни нарушения.

Традиционно, специално внимание се обръща на нарушенията, които са основните причини за фатални и тежки пътнотранспортни произшествия:

– превишена скорост,

– използване на мобилен телефон по време на шофиране,

– непоставен предпазен колан,

– неизползване на предпазни каски за мотоциклетисти.

Постепенно все повече камери за автоматично заснемане на нарушения в Кипър преминават от тестов режим в работещ. В края на май започна изпращането на “писма за щастие” от устройства в Никозия и Лимасол.

Напомняме, че от 1 юли ще отвори платформата за плащане на пътния данък, ако не сте платили до края на годината. JCC вече не обслужва тази опция. Може да го платите през:

https://rtd.mcw.gov.cy/WebPhase1/RoadTaxLicenceRenewal/LicenceRenewalServlet?lang=gr

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*