ВАЖНО: 26 юни – Информационен ден в Никозия

Службата по трудови и социални въпроси на Министерството на труда и социалната политика към Посолството на България в Никозия организира информационен ден за българската общност в Кипър на 26 юни.

Сънародниците ни ще бъдат консултирани за процедурите при кандидатстване за осигурителни обезщетения по българското и кипърското законодателство при наличие на осигурителни периоди в Кипър и България. Те ще получат и информация за практическите стъпки за потвърждаване на осигурителни периоди за безработица, пенсия и за здравноосигурителните си права при завръщане в България.

Консултационния ден се организира със съдействието на Посолството на България в Никозия и българската медия в Кипър „БГ Фактор“.

В консултационния екип при провеждането на първия информационен ден в град Никозия ще участват ръководителят на Службата по трудови и социални въпроси в Никозия – Емануела Симард и представителят на службата по Социално осигуряване към Министерството на труда в Кипър – Мариос Димитриадис.  Двамата ще предоставят индивидуални консултации по теми, свързани с пенсионирането по условията на европейските регламенти за координация на системите за социална сигурност. Сънародниците ни в Кипър ще получат информация и по въпроси, свързани с правото на обезщетения при безработица, общо заболяване, майчинство и отглеждане на малко дете.

Информационният ден ще започне в 9:30 ч. на 26 юни 2024 г. в сградата на Посолството на България в Никозия.

За участие е необходимо предварително записване на електронната поща на Службата по трудови и социални въпроси в Никозия: еmanuela.simard@mlsp.government.bg

или на телефон 0030 210 674 4680.