Бяла лястовица от Атина и Кипър за малката Александра

Днес от Атина долетя Добра новина! Изпратена е помощ от Българския клуб на културните дейци за малката Александра, за която от няколко дни хиляди българи не само от Кипър говорят, събират помощи и отправят молби за бързото й излизане от болницата.

Стотици българи от Кипър откликнаха на болката на родителите Ненко и Раиса. „От единия до другия край на Кипър българите събират помощи за малката малечка-палечка Александра”, написа журналистът Петрос Теохаридис от кипърския в-к „Филелефтерос” в днешния брой на изданието.

^E8D24DD3264D0A8522743B9B0E22625C9859C3FED75B9E4A14^pimgpsh_fullsize_distrМолбата за памперси и мокри кърпички и финансова подкрепа обиколи острова буквално за броени часове. Стотици майки и бащи, българи, откликнаха на зова за помощ. Изумително, хората се самоорганизираха във всеки град и всеки даде каквото може, но от сърце. Не останаха назад и българските магазини на Булчийз. Единият от собствениците Любомир Вачев постави дарителски кутии в магазините си. Българското училище в Пафос стана сборен пункт на инициативата, а Стоян Димитров пренесе товара до Лимасол и го връчи на родителите.

Десетки посетиха малката Александра в болницата Макариос в Никозия и подкрепиха родителите в тези трудни дни. Малкото бебче ще остане поне 3-4 месеца в отделението за недоносени бебета, докато стане 2 кг.

Днес Петрос Теохаридис ми каза, че е разговарял със завеждащ отделението, където е малката Александра. Лекарят заявил, че бебчето е стабилно, възстановяването му ще е бавно, но малката Александра се бори геройски за своя живот. Съобщи за читателите на БГ Фактор, че утре ще се срещне с представител на църквата, за да уговори настаняването на майката Раиса в църковно жилище в близост до болницата, за да може да ходи всеки ден при рожбата си. А малката й дъщеричка ще бъде настанена в безплатна детска градина, докато са в Никозия.

Все добри новини! Породени от Човечност, Хуманност, Любов!

Приятели, сънародници, ако между вас има хора, желаещи да им помогнат, телефонът на Ненко е 97 727 753. Семейството  ще бъде благодарно на всякаква подкрепа.

Благодарим!

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*