Българското висше образование ще бъде представено на Панаира на образованието в Никозия

Представители на българските  университети ще участват в Панаира на висшето образование, който се провежда на 28.02. и 01.03. в Никозия. Те ще информират кандидат-студентите за интересуващите ги специалности, новости в приема, както и всякаква информация, свързана с кандидатстването в България.

На 24 и 25 февруари проф. Бончо Бонев и доц. Теодоси Евтимов – от ТУ – София, както и доц. Мария Григорова – директор на Департамента за езиково обучение при  СУ „Св. Климент Охридски“, и Светла Шенкова, също от ДЕО бяха в Пафос, където се срещнаха с желаещите да получат информация за следване в България. Проведоха среща и в българското училище в града с учениците и учителите.

Преди и по време на панаира в Никозия ще пристигнат още представители на  Софийски университет „Св. Климент Охридски“ – проф. Сашо Пенов – декан ЮФ, на Техническия университет – София – проф. Стефан Стефанов, ректорът на ВСУ „ Любен Каравелов” доц. Радан Иванов, доц. Ангелина Стоянова – зам. – декан на Медицински факултет при Медицински университет – Плевен.

На 01.03. от 15 до 15.45 часа ще има специален семинар, посветен на българското висше образование и кандидат – студентите ще могат да се запознаят  със специалностите в бакалавърска и магистърска степен на образование, както и с възможностите за докторантура, да зададат всякакви въпроси.

Днес, 27.02. представителите на българските ВУЗ-ове ще имат среща в българското училище «Н.Й.Вапцаров» в Никозия с учениците и учителите. На тази среща доц. Мария Григорова ще представи теста за владеене на български език по АЛТЕ (Ассоциация на езиковите тестови центрове в Европа).  Департаментът за езиково обучение при СУ «Св. Климент Охридски»е  единственият пълноправен член от България.

За повече подробности може да се обаждате на тел. 99791924 на г-жа Светла Шенкова до 03.03. и на тел. 00359 898 711 131 след 03.03.2015 г.

 

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*