Браво Ивет, гордеем се с теб

С личен рекорд от 22.32 секунди Ивет Лалова завърши трета в първата полуфинална серия на 200 м на Световното първенство по лека атлетика в Пекин  и успя да си спечели място на финала.

Ivet Lalova of Bulgaria reacts as she crosses the finish line to win the women's 100 metres final at the European Athletics Championships in Helsinki June 28, 2012.  REUTERS/Tobias Schwarz (FINLAND  - Tags: SPORT ATHLETICS)

Българката подобри за втори път личното си постижение в дисциплината на шампионата в Пекин, а същевременно и се класира за първи път във финал в бягането на половин обиколка на Световно първенство. До момента най-доброто постижение на елитната ни спринтьорка беше 3-то място в полуфинал на СП в Дегу през 2011 г.

В първа серия първото място зае Илейн Томпсън от Ямайка с време 22.13, а втора остана Кандис Магроун от САЩ с време 22.26 сек.

Ивет Лалова не само е най-бързата бяла жена на планетата, но и една от най-красивите лекоатлетки на световното първенство в Пекин. Признанието дойде от “Евроспорт”, който нареди българската спринтьорка сред 10-те най-големи Ivetхубавици на шампионата.

“Ивет Лалова е сред най-бързите спринтьорки на всички времена. 31-годишната атлетка вече не се доближава до най-добрите, но въпреки това българката доказва, че със своята красота може да се съревновава и с по-младите”, коментира спортният гигант.

Лалова опроверга “Евроспорт” по отношение на бързината, като счупи личния си рекорд на 200 метра и с време 22.32 секунди влезе във финала на дисциплината.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*