Блокираните срочни депозити от преди година – най-после размразени

Централната банка на Кипър обяви, че ще освободи срочните депозити от около 927милиона евро, които бяха блокирани по указите, свързани с рекапитализацията на банката през юли 2013 г. на 31 юли, 2014година.

В тяхно изявление за пресата се казва, че като част от продължаващото постепенно възстановяване и нормализиране на дейността им, ще се освободят срочните депозити за дванадесет месеца както следва:
• Една трета от срочните депозити за дванадесет месеца ще бъдат незабавно освободени и ще бъдат достъпни по текущи сметки на клиенти;

• Една трета от срочните депозити за дванадесет месеца ще бъдат превърнати в тримесечен срочен депозит и с автоматично освобождава на 30 октомври 2014;

• Една трета от срочните депозити за дванадесет месеца ще бъдат превърнати в шестмесечен срочен депозит и автоматично се освобождават на 30 януари, 2015.
Банката все пак отбелязва, че освободените средства ще продължат да бъдат обект на ограничителни мерки, свързани със задгранични трансфери, приложими понастоящем в кипърската банкова система.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*