Банкер, заподозрян в измама

Банков служител е задържан за шест дни в Никозия по обвинения в кражба на почти един милион евро през последните пет години от роднини, приятели и колеги, обещавайки висока възвращаемост от предполагаем инвестиционен план.

Полицията съобщи, че още седем души от кръга на семейството и приятелите на обвиняемата са дали показания, което прави измамените хора 29. Общо 2.273.000 евро са преминал през ръцете на жената, голяма сума от тях връща, но около  985.000 евро все още не са върнати.

Жената се яви пред съда в сряда, без адвокат.

Разследващият полицай заяви пред съда при предишното заседание, че заподозряната е признала в доброволна декларация, че взима пари от март 2011 г. от свои колегите от Банка Пиреос, нейните приятели и от членове на семейството си.

Една част от хората са излъгани с това, че съпругът й, също банков служител към Hellenic, след успешно дарен костен мозък, банката го възнаграждава с правото да инвестира в изграден план. Приятелите и роднините са подлъгани с думите, че поради ниската си заплата, но високи показатели на работа е била възнаградена с право да вземе участие в инвестиционен план.

Все още се води разследване по случая.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*