Арестуваха осем тийнейджъри след палеж на училище

Осми тийнейджър, арестуван във връзка с палеж в училище в Никозия, беше задържан в полицейския арест за два дни от окръжния съд в Никозия в понеделник.

Според полицията тийнейджърът е последният арестуван във връзка с инцидент, станал в петък, когато след полунощ полицаите получили обаждане за пожар в училище.

На мястото пристигнаха полиция и пожарникари, които потушиха огъня, който е нанесъл щети на няколко класни стаи.

След допълнително разследване полицията установи, че няколко прозореца също са били счупени, най-вероятно от хвърлени по тях камъни.

Министърът на образованието Атина Михаелиду свика спешна среща в сряда с властите, занимаващи се с престъпността в училищата, след ареста на групата тийнейджъри подпалвачи.

Министърът ще се срещне със заместник-министъра на социалните грижи Марилена Евангелу, тъй като проблемът с престъпното поведение е и социален проблем.

От министерството на образованието казаха, че тези проблеми не са само в училищата, но са на целия остров и имат много слоеве.

Общо 260 случая на палежи и вандализъм в училища са регистрирани от 2022 г., според полицията.

Миналия месец кабинетът обяви серия от мерки за справяне с престъпността в училищата. Според информация, предоставена на Cyprus Mail, е необходимо време, за да се види ефектът от мерките, тъй като те едва започнаха.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*