АКЕЛ Ларнака отива на театър – „Няма да платим! Няма да платим!

Предпразнична изненада и жест от страна на АКЕЛ Ларнака.

На 2 декември от 20,00ч. в театър „СКАЛА” в Ларнака, комедията на Дарио Фо „Няма да платим! Няма да платим!” ще се играе за приятели и симпатизанти на АКЕЛ Ларнака.

В тази вечер специална цена на билетите, само 5 евро.

Ако все още не сте гледали комедията (премиерата бе само преди 10 дни), но искате да се посмеете, елате!

Билети и резервации на тел. 24 652821 или на касата на театър „Скала” Ларнака.

 

Все пак какво ще гледаме?

Една комедия на италианския лауреат на Нобелова награда за литература Дарио Фо, драматург, театрален режисьор, киноактьор и композитор.

Няма да платим! Няма да платим!” е едно от най-важните произведения в кариерата му. Написана през 70-те години на миналия век, това е голяма комедия, която предизвиква много смях, но и предизвиква зрителя да отговори на някои важни въпроси от социално естество. Сюжетът говори за протеста на обикновените хора, когато точността е достигнала до задънена улица, когато масови съкращения или намаляване на работните часове и заплати са се превърнали в ежедневие и животът става все по-трудно от всякога. А не е ли това темата на деня, която занимава милиони хора по света?

За тази постановка авторът казва: „Разказваме за две семейства, които са избрали за свое оръжие гражданското неподчинение, в борбата с абсурдите в днешното общество.”

От театър „Скала” ни обещават много смях, остроумни закачки, а вие ще си отговорите сами на изникналите в диалозите въпроси…, а най-добрите кипърски актьори – Андреас Мелеки, Лукия Михаил, Софоклис Каскауниас, Василис Пафити, Н.Спиридаки и Фивос Георгиадис ще се погрижат за нашето настроение.

И докато се смеете на изобретателността на героите – италианци, днес много от нас са поставени в същата ситуация. Ще намерим ли сили да се посмеем на собствената си участ?!? Вярваме, че смехът дава тази сила и надежда, че можем да променяме съдбата си… Затова, елате да се посмеем заедно!

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*