Авероф Неофиту: „Ние се превръщаме в международно посмешище”

Говорейки за инициатива за радикално преструктуриране на структурите и функционирането на централната банка,   председателят на ΔΗΣΥ Авероф Неофиту заяви, че Кипър е на път да стане за резил в международен план.

По време на пресконференция по повод на това, което се случва по отношение на договора с управителя на ЦБ г-жа Георгиаджи, той изтъкна необходимостта от големи промени в структурата и функционирането на централната банка.  Отбелязвайки, че през последните дни огромния шум с предмета на договора на г-жа Георгиаджи, повдига основателни въпроси, които се нуждаят от убедителни и по същество отговори.

Г-н Неофиту заяви, че страната се нуждае от мир и стабилност, възстановяване доверието в институциите, на обществото и на системата и посочи, че инцидентът през последните дни доведе до обратния ефект в изключително важен период за страната.

„Това се отрази на доверието на страната ни в чужбина, ние ставаме за смях в международен план”, каза той на пресконференцията вчера.

Въпреки твърденията, че по време на кризата публичния сектор и банките са преструктурирани, г-н Неофитос заяви, че сериозни реформи е имало единствено в структурата и функционирането на ЦБ, които явно не са достатъчни.

„Имаме горчив опит и болезнени последици през последната година”, каза той и обяви призива на ΔΗΣΥ, в сътрудничество с правителството и другите политически партии да се направят необходимите промени за постигане на колективна и надеждна система на управление на ЦБ.

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*