14-та световна среща на българските медии

Днес се откри 14-та световна среща на българските медии в Скопие. Мотото на форума тази година е “Медии и памет”. Срещата се организира от Българската телеграфна агенция и Асоциацията на българските медии по света. Във форума участват представители на десетки български медии от България и чужбина, общественици, интелектуалци, представители на бизнеса.

Сред представителите на български медии в чужбина е и Живка Милова, главен редактор на BG Фактор.Су.

Основните дискусии на форума ще бъдат по темите “Медиите като посредник между обществото и политиците”, “Журналистиката срещу пропагандата”, “Медии, образование, памет”, „Различните лица на патриотизма“ и “Бизнес и национален дълг”.

За пореден път ще бъде връчена и традиционната награда за принос в разпространението на българската култура от българоезична медия в чужбина. От 2005 г. насам престижният форум събира журналисти от България и целия свят.

Откриването на форума се състоя в сградата на Македонската академия на науките и изкуствата. Приветствия към участниците и гостите поднесоха Максим Минчев- директор на БТА, Драган Антоновски от Македонската информационна агенция, акад. Старова от Македонската академия на науките, акад. Антон Дончев. Приветствие към участниците изпрати и вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова.

Церемонията по откриването завърши с брилянтно изпълнение на двама световноизвестни музиканти от България и Македония – Теодоси Спасов и Влатко Стефановски.

Оставете коментар

Вашия email адрес няма да се показва


*


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.