Цвета Христофору от Кипър ще участва в Новогодишния Гала концерт на Софийската опера и балет

В дългоочаквания от почитателите на оперното и балетното изкуство Новогодишен Гала концерт на Софийската опера и балет ще има и участник от Кипър, оперната прима Цвета Христофору, основател на Кипърската Оперна организация и носител на отличието на вестника ни „Българка на годината“ за 2014-та година.

Cveta 1Тръгвайки вчера от Кипър за България, за читателите на „Българският Вестник” в Кипър, примата сподели: „Щастлива съм, че ще участвам в двата спектакъла на 30-ти и 31-ви декември заедно с над тридесет колеги, които пеят и на световните сцени. Невероятен проект на Софийската опера и балет, дългоочакван от почитателите на оперното и балетното изкуство. Пожелайте ни успех! С цялата си душа и сърце ви желая весели празници и успешна Нова година!”

***

За броени дни бяха изкупени билетите за 31 декември, когато в Новогодишната нощ артисти, граждани и гости на столицата ще посрещнат приближаването на нежния звън от чашите с шампанско и ще си обещаят през новата 2016 г. да бъдат най-щастливите хора на света. И те ще успеят, защото изкуството на първия ни оперен театър ще бъде с тях през цялата година – с нови оперни и балетни постановки, с концерти, с представления за деца и с прочутите концерти за бебоци, които са запазена марка на театъра.

DSC_0421Поради големия интерес, Софийска опера взе решение да проведе на 30-ти декември Извънреден концерт, за да може да посрещне стотиците желаещи.
Програмата на Гала концерта както винаги е наситена с вълнуващи заглавия и имена на солисти, от най-популярните и очаквани имена от чужбина като специални гости: Владимир Стоянов, Цветелина Василева и Кирил Манолов до представянето на нови гласове за оперната ни сцена в шедьоври на световната оперна и балетна класика.
По традиция концерта започва с филмова ретроспекция на дейността на Операта през изминалата календарна година.
В Гала концерта ще участват  над 30 солисти, Оркестъра и Балета на Софийската опера: Солистите Габриела Георгиева, Цветана Бандаловска, Цветелина Василева – гост, Силвана Пръвчева, Лилия Кехайова, Антония Иванова, Цвета Христофору, Мартин Илиев, Костадин Андреев, Даниел Острецов, Даниел Дамянов, Хрисимир Дамянов, Цветан Цветков, Красимир Динев, Бисер Георгиев, Владимир Стоянов – гост, Кирил Манолов, Атанас Младенов, Николай Петров, Алек Аведисян, Светозар Рангелов, Димитър Станчев, Ангел Христов, Стоил Георгиев, артистите от балета :Марта Петкова, Цецо Иванов, Катя Петрова, Никола Хаджитанев, Ваня Касабова, и други.
Диригент: Григор Паликаров
Режисьор : Пламен Карталов

Весели празници, здрава, мирна и успешна Нова година!

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*