Придвижването между районите е забранено, с изключение за плуване, грижа за хора от уязвимите групи и риболов

Вчера Здравното министерство поясни, че между 4 и 21 май все още ще има забрана за движение между областите, с изключение на посещенията на хора от уязвими групи/обслужване на възрастни хора или хора със здравословни проблеми и за плуване в морето.

Движението трябва да се извършват в разумен период от време и хората трябва да се върнат на мястото си на пребиваване най-късно до 22:00, когато започва полицейският час.

Президентът Никос Анастасиадес обяви в сряда вечерта, че от 4 май са разрешени лични упражнения като бягане, плуване в морето, колоездене на открито и пешеходни пътеки в паркове в групи от не повече от двама души. Непълнолетните деца не са включени в горното число.

Организираните плажове обаче не трябва да бъдат отворени до 9 юни, така че не може да имат шезлонги, чадъри или съоръжения.

Отделът по рибарство съобщи също, че любителите риболовци могат да упражняват своето хоби на морето или язовирите от4 май, при условие че носят със себе си личната си карта и разрешителното за любителски риболов.

Те също трябва да изпратят SMS на номер 8998. Могат да бъдат по двама заедно на риболов, като всеки от тях изпрати  SMS за разрешение.

Отделът по рибарство припомни, че всяко движение навън е забранено между 22:00 и 6:00 часа.

Тези, които кандидатстват за разрешително за риболов за първи път, първо трябва да изпратят заявлението си на  licens@dfmr.moa.gov.cy  .

 

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*