Правителството ще подпише споразумение с EuroGate и Dubai Ports за пристанището в Лимасол

ÍÝï ËéìÜíé Ëåìåóïý Ç Õðïõñãüò Óõãêïéíùíéþí êáé ¸ñãùí äñ Åñáôþ ÊïæÜêïõ - ÌáñêïõëëÞ åðéóêÝðôåôáé ôï íÝï ËéìÜíé Ëåìåóïý. New Limassol Port The Minister of Communications and Works Dr Erato Kozakou-Markoullis visits the new Limassol Port.

В понеделник ще бъде подписано споразумението между правителството и инвеститорите, които ще поемат работата на пристанището, каза министърът на транспорта Мариос Деметриадес. Подписването на споразумение, което ще прехвърли отговорността за операциите на контейнерните товари на консорциум, воден от Германския EuroGate, и морските операции на два консорциума, Dubai Ports, ще сигнализира началото на преходен период от девет месеца преди победителите в търга напълно да поемат управлението на пристанището в Лимасол.

Приватизацията на пристанището в Лимасол е част от сделката между Кипър и международните кредитори и трябваше да преодолее силната съпротива от страна на работниците в пристанището, които многократно организираха стачки. Правителството предложи обезщетение над  28 млн.евро за лицензираните пристанищни служители и обеща допълнителни ползи за служителите, които ще се пенсионират преждевременно.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*