Пафос – Афродита фестивал 2015

Пафос ще бъде домакин на “Пафос Афродита фестивал 2015” и ще представи популярната опера La Cenerentola – Cinderella- в продължение на три дни през този уикенд в средновековния замък.
Романтичната опера на италианския композитор Росини е копродукция между френската лирическа организацията Ramfis Productions Avignon и Симфоничния оркестър на Кипър. Представленията ще се проведе на 4, 5 и 6 септември.

Според организаторите на фестивали, La Cenerentola or ossia La bontà in trionfo  (Пепеляшка или доброто триумфира) е в две действия, въз основа на добре познатата приказка Cendrillon (Cinderella) Пепеляшка от Шарл Перо.

Либретото е написано от Джакопо Ферети и примиерата й е била в театъра Valle в Рим през 1817г. и от тогава е една от най-изпълняваните опери в света. Билетите са вече в продажба. Местата са 2200 и са удобни и не е необходимо да се носят възглавници. Ще има и субтитри на английски и гръцки език. Организаторите казват, че операта все още очарова, тъй като се занимава с вечните въпроси за социалното разделение, богатството и славата, алчността, егоизма, злобата, суетата, всичко, което продължава да съществува и в наши дни. Въпреки това, добротата, силата и духовно благородство винаги могат да надделеят. Организаторите на фестивала заявиха, че операта е мелодична и енергична и характеризира таланта на Росини. Зрителите ще се насладят на красиви декори и изящни костюми, които ще ги пренесат в приказния свят. Представленията ще се започнат от 20:00 часа в петък, събота и неделя.
Цените на билетите са: € 25, € 40, € 50 и € 70 и също може да се резервира онлайн.
За по-подробна информация за контакт “Пафос Афродита фестивал Кипър: 26822218 www.pafc.com.cy

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*