Очакват се 1,4 милиона туристи за август

През август се очаква да пристигнат рекордни 1,4 милиона пътници до и от летищата в Ларнака и Пафос, като 6 август се очаква да бъде най-натовареният ден, съобщи Адамос Асприс, говорител на летищата Хермес, а на 6 август в рамките на 24 часа летищата ще обслужват общо 347 полета. За период от две седмици „се очакват общо около 3 800 полета да бъдат обработени и приблизително 620 000 пътници да преминат през двете международни летища в Кипър“, каза той.

От началото на тази година броят на пътниците се е увеличил с 17,8%, което според Адамос Асприс отразява усилията на Hermes за сътрудничество с операторите и туристическата индустрия.

Общата цел на всички, заключи той, остава „укрепването на туристическия поток към Кипър и, следователно, укрепването на икономиката на страната“.

Изявленията му идват ден след като статистическите служби съобщиха, че приходите от туризъм през май са нараснали с 19% до 291,5 млн. евро.

През първите пет месеца на годината общите приходи от туризъм нараснаха с 22% до 649.2 млн. евро в сравнение с януари до май миналата година.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*