Опозицията ще отпразнува Деня на независимостта със събитие в „защита“ на Република

Опозиционните партии ДИКО, ЕДЕК, гражданския Алианс и Зелените ще повторят анти-окупационната проява от юли и на 1 октомври Денят на независимостта на Кипър.

Въпреки, че партиите имат малко общи неща и позиции, те ще проведат съвместно събитието в понеделник от 19:00 часа в театър Палас в Никозия, два дни след официалният празник на 1 октомври. Публичните покани за събитието са били публикувани в социалните медии от партиите. Те са придружени с лозунга „Република Кипър – Ние продължаваме“.

В светлината на интензивните преговори, четирите партии се съгласиха, че тема на събитието трябва да бъде необходимостта от гарантиране на оцеляването на Република Кипър в случай на обединение.

През последните няколко месеца, така наречените партии от центъра са поискали всяко решение да включва клауза, недвусмислено заявяваща, че обединен федерален Кипър е „продължението на Република Кипър“.

“Република Кипър трябва да се отърве от чужди войски и заселници и да стане наистина независима, суверенна, единна и обединена.“

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*