КОТ предупреждава, че опитът за преврат в Турция ще се отрази на туризма в Кипър

Ръководителят на Организацията на туризма в Кипър заяви, че се очаква опитът за преврат в Турция ще има отрицателно въздействие върху туризма като цяло и прогнозира, че туристическите пристигания до Кипър ще паднат, въпреки че до момента се считаше, че 2016-та ще бъде много успешна за бизнеса.

Той каза, че това ще се случи, независимо от това дали туристите, които бяха планирани почивките си тази година в Турция, променят плановете си в последния момент и дойдат в Кипър.

“Събития като преврата в Турция, няма да имат положително въздействие върху световния туризъм и това не ни радва. Икономиката на Кипър в момента се нуждае от туризъм, повече от всякога”, заяви Ангелос Луизос от КОТ.

Според него, очаква се от 20 до 30% спад, който се дължи на скорошните терористични атаки и тепърва ще усетим последиците от опита за преврат.

Въпреки, че Кипър отчете безпрецедентен ръст в туризма през юни, бъдещето е несигурно. Туристът пътува, за да опознае една различна култура и страна и страхът, който обзема хората последните десет месеца след терористичните атаки в различни точки на Европа, може да доведе до отказ от пътуване изобщо.

От хотелската асоциация на Кипър заявиха, че е твърде рано да се правят заключения и чертаят мрачни картини. В момента хотелите са заети повече от 90%, има реално увеличение на резервациите, въпреки сложната ситуация в региона.

В следващите дни ще се разгледат новите данни, генерирани от преврата в Турция на борда на директорите на PASYXE.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*