КИПЪР: LOCKDOWN от тази вечер

Министерството на здравеопазването обяви нови превантивни мерки, които ще влязат в сила днес, 29 декември от 18:00 ч., които ще продължат до 10 януари.

Забраняват се посещения и гостувания

Според новото решение на властите, на трети лица е забранено да отсядат в частни домове, тоест на всички, с изключение на постоянно живущите на този адрес.

Изключения могат да бъдат направени само в следните случаи:

  1. Когато е необходимо да се грижат за деца или хора с увреждания в момент, когато техните родители / настойници трябва да са на работното си място;

2. В случаите, когато е необходимо да се полагат грижи за хора, които не могат да се обслужват сами и трябва да им се вземат лекарства, купи храна и др.

Очаква се в тези изключения, лицата да спазват всички мерки за лична защита и да останат в чуждия дом за разумен период от време, само за да окажат помощ.

Мерките ще бъдат частично отменени на 31 декември, когато присъствието на трети лица ще бъде разрешено да са в чужди частни жилища, но при определени условия:

Общият брой на събралите се хора не трябва да надвишава 10 души (включително деца), а третите лица трябва да бъдат не повече от две несвързани семейства.

Работа на държавните служби

От 30 декември до 10 януари държавните служби трябва да работят само с минимален брой служители, за да се справят с неотложни въпроси и да обслужват посетителите с неотложни проблеми/услуги.

Останалите служители заминават за дистанционна работа.

Същото се препоръчва и за частния сектор.

Само за вчера от направените 13 482 теста, бяха регистрирани 751 положителни проби на Ковид-19, което наложи вземането на спешните мерки и изолация.

„Рекордът“ се държи от Никозия – 131 и Ларнака със 126 новозаразени.

Днес – 29/12/2020, положителните тестове са 907 от направените 18 070 PCR тестове и бързи антигенни тестове.

И ако изобщо може да се пошегуваме, идва най-новата версия на “Сам вкъщи -5”.

Весели и здрави празници на всички!

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*