Кипър: Носенето на маски – безсрочно

Вчера министърът на здравеопазването удължи указа, според който носенето на маски в определени закрити пространства е задължително. Определи и таван за цената на PCR тестове за коронавирус от 75 евро (без ДДС). Новата цена влиза в сила от днес, 21 август и се прилага навсякъде, освен в лаборатории, които вече имат подписано споразумение с правителството.

По-ранното постановление изтичаше днес, 21 август. Новото обаче няма краен срок. Което означава, че задължителното носене на маски в затворени пространства ще бъде за неопределено време, докато министър Йоану не отмени постановлението.

Носенето на маски се прилага за деца над 6 години и възрастни. Маските са задължителни за персонал и не персонал в закрити пренаселени места като молове, банки, супермаркети, аптеки, болници и църкви, както и за всички държавни служби. Шофьорите на автобуси също трябва да носят такива.

Санкцията за хора без маска е в размер на 300 евро, плащана от нарушителя, а не от собственика или управителя на бизнеса или службата.

Вчера, 20/8/20, в Кипър бяха открити десет нови случая на Ковид-19, с което броят на заразените достигна 1395.

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*