Кипър: Нови електронни услуги в системата на социално осигуряване

Услугите на населението в Кипър, които вече ще се предлагат по електронен път, се увеличават.

Заместник-министърът на научните изследвания, иновации и дигиталната политика Кириакос Кокинос, говорейки в предаването на Омега „Информация сега“, заяви, че обезщетенията за раждане и безработица ще бъдат достъпни по електронен път през юли.

Според г-н Кокинос официалното начало ще бъде обявено на 12 юли, а обезщетението за майчинство и вдовицата вероятно ще бъдат достъпни по електронен път.

През септември г-н Кокинос каза, че ще се опитат да предоставят законовата пенсия, както и минималния гарантиран доход преди края на 2022 г.

По отношение на забавянето на процеса на прехвърляне на услуги по електронен път, г-н Кокинос обясни, че се опитват да улеснят гражданите, създавайки система, която няма да изисква много удостоверения, а напротив, ще може да локализира заявителя чрез други публични услуги.

Всъщност гражданинът ще може да следи етапа на заявлението си и също така ще бъде уведомен по електронен път, ако има нужда от уточнение или някакъв придружаващ документ и т.н.

Тези граждани, чиято молба е отхвърлена, ще бъдат информирани отново по електронен път и дори ще имат правото на възражение вътр

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*