Джебчиите от Игнатиево се готвят да влязат в местната власт

Лидер на партия отправи брутални заплахи срещу репортер на Нова

Председателят на политическата партия “Солидарност” и лидер на националното мешере Христо Младенов е ядосан заради разкритията на Вероника Димитрова

Разследващият журналист на Нова ТВ Вероника Димитрова получи брутални заплахи от председателя на политическата партия “Солидарност” и лидер на националното мешере Христо Младенов.

Той ги отправи ден след излъчването на репортаж, в който репортерът разкрива връзките на кандидат за общински съветник от партията с джебчийската мафия в Игнатиево  – тема, по която Димитрова работи преди време.

Както стана ясно от разследването, номинираният за общински съветник Васил Стоянов и съпругата му Евгения (една от джебчийките) се издържат от кражбите, извършвани предимно във варненски мол. С чуждите пари семейството си е построило и истински палат в квартала.

“Аз снощи те прокълнах!

Аз онзи път ти казах – когото аз съм прокълнал, до шест месеца е пострадал жестоко. Аз те линчувам! Това е моят неписан закон и ти отиваш на кино”, ядосано заплашва Младенов в телефонен разговор с журналистката. И продължава:

“Как  може три дена преди изборите да го пуснеш (уличаващия материал – бел.ред.), а не го пусна след изборите. За да можеш да си взимаш заплатата, кирливата заплата?

Ти смали моите избиратели с 50% надолу”, търси й сметка той.

местни избориПо думите на Младенов репортажът е обвързал “Солидарност” с организираната престъпност, но не той е избрал и сложил въпросния кандидат в листите, а законът.

Той предупреждава, че за Нова ТВ вече има забрана за влизане в ромските квартали, тъй като населението е настроено негативно. “Опитай се да влезеш в някой квартал, докато не изляза аз по телевизията, да видиш как ще ви посрещнат”. И още: “Хората ми се обаждат и викат – тази ще бъде линчувана в ромските квартали. Който влезе от Нова ТВ, а и покрай теб ще отидат и другите журналисти”.

Заплахите обаче не се простират само до телевизията:

“Ти знаеш ли, че може да стане сега бунт в България?

Може да стане гражданска война”. Освен устните жалби, Младенов смятал да подаде жалби и до всички институции – “за да знаем следващия път с кого не бива да се занимаваме”. Той е уверен във връзките, които има:

“Знаеш, че аз имам достъп до всички съдебни власти и в България, и в Европа”, казва лидерът на “Солидарност”.

Вероника Димитрова разкри, че е получила няколко подобни обаждания в сряда. Освен това, хора от Игнатиево я предупредили, че “й готвят нещо”.

Партията „Солидарност” е основана преди осем години. Предполага се, че големите политически формации са я ползвали като донор на гласове.

Първа официално предизборно споразумение със “Солидарност” подписва БСП

Сега лидерът Младенов твърди, че подкрепата им ще получи ГЕРБ и че политиката на Бойко Борисов “засега най-добре ни пасва на нас”.

По темата за насилието и заплахите срещу журналисти от последните години в студиото на „Здравей, България” по Нова ТВ тази сутрин гостуваха Васил Иванов, Анна Заркова и Генка Шикерова, които също са пострадали от атаки срещу тях заради работата им като журналисти.

Източник: Нова ТВ    

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*