Вечерен час в Лимасол

От неделя 18/10 до 28 октомври за Лимасол са въведени по-строги ограничителни мерки.

В събота, 17 октомври, президентът на Кипър се срещна с група епидемиолози и министъра на здравеопазването Константинос Йоану. Резултатът беше по-строги мерки за цял Кипър и особено за Лимасол. Новите мерки влязоха в сила от 18/10.

Мерки, важещи за цялата страна:

  1. Само компании с не повече от 10 души, включително непълнолетни деца, могат да се събират в домове и на обществени места.
  2. Коктейлните партита и поздравления на сватби и кръщенета са забранени. Максималният брой гости трябва да бъде ограничен до 350 гости, от тях се изисква да седят на местата си по масите.
  3. Броят на хората, присъстващи на богослужения, е ограничен до 75 души.
  4. Спортните мачове са разрешени само без присъствието на фенове. На феновете на отбори от други градове, живеещи в Никозия и Лимасол, се препоръчва да не посещават спортни събития.
  5. Максималният брой посетители в кафенета и ресторанти е ограничен – 75 души на закрито и 150 на открито. Вътре всеки посетител трябва да има пространство от 3 квадратни метра. м., а отвън – 2 кв. м.
  6. Театрите и кината могат да продават не повече от половината от местата в залата. Конференции, семинари, срещи могат да се провеждат, но само в съответствие с инструкциите на Министерството на здравеопазването.
  7. Супермаркети, магазини, пекарни и аптеки от 8 до 9 часа сутринта обслужват само хора от уязвими групи от населението (хора над 60 години, бременни жени, хора с хронични заболявания и т.н.)

Новите мерки са в сила до 2 ноември.

Мерки за Лимасол в допълнение към съществуващите:

  1. Работата на ресторанти, кафенета и барове е разрешена до 22:30
  2. Въведе се вечерен час и гражданите не могат да напускат домовете си след 23:30.

Тези мерки ще са в сила до 26/10/20.

Освен това, в допълнение към всички мерки, хората над 12-годишна възраст трябва да носят маски във всички затворени пространства с повече от един човек, с изключение на частни къщи, апартаменти, кафенета и ресторанти.

Според властите, “ситуацията излезе извън контрол” веднага след обявяването на нов списък с мерки – на 17 октомври бяха идентифицирани 202 случая на инфекция с Covid-19.

В неделя бяха обявени нови 63 случая.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*