Анастасиадис иска да види конкретни действия от страна на Турция

Президентът Никос Анастасиадис в понеделник изрази надежда, че Турция ще демонстрира истинска политическа воля за постигане на решение за кипърския въпрос, чрез приемането на конкретни мерки.

анастасиадисПрезидентът направи обръщение по време на официалната церемония в президентския дворец, при получаването на акредитивните писма на посланика на Хондурас в Република Кипър, разположен в Тел Авив, Хосе Исаия Барахона Херера. „Ние сме убедени, че обединението на острова ще бъде от полза както на кипърския народ като цяло, така и за развитието на целия регион”, отбеляза Херера.
Позовавайки се на кипърския проблем и продължаващите преговори за намиране на цялостно решение, Анастасиадис отбеляза, че е постигнато съгласие по значителен брой въпроси, но все още има основни различия в някои от главите”. „В същото време има и въпроси, по които дори и да се постигне съгласие, сложностите, свързани с тяхното прилагане изискват време и внимателно планиране. Така че е жизнено важно да бъдат добре подготвени и разгледани всички страни на оставащите глави, за да се избегне достигането на решение със значителни пропуски и неясноти, които ще повлияят отрицателно след това” добави Анастасиадис.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*