Съдът постанови пет последователни доживотни и две едновременни присъди на серийния убиец

Съдът в Никозия постанови пет последователни доживотни присъди и две едновременни на серийния убиец Никос Метаксас, на 35години, с което стават седем доживотни.

Метаксас бе обвинен в умишлено убийство и отвличане на пет жени и две момиченца. Жертвите му са от Филипините, Румъния и Непал – между септември 2016 г. и юли 2018 г. Двете деца на възраст шест и осем години бяха дъщери на две от жените, работили в Кипър.

В понеделник Метаксас бе строго охраняван в съдебната сграда в столицата Никозия с бронежилетка и се появи без адвокат.

Той избухна в сълзи, когато прочетоха обвиненията срещу него. “Аз съм извършил ужасяващи престъпления”, каза той, изразявайки съболезнования на семействата на жертвите.

Полицията съобщи, че обвиняемият се срещал с жените онлайн. Жертвите са били най-вече домашни помощници на острова и са изчезнали между септември 2016 г. и август 2018 г.

Началникът на полицията бе уволнен, а министърът на правосъдието подаде оставка след разкритията, че полицията не е взела на сериозно сигналите за изчезването на жените, защото са чужденки.

Първата жертва случайно е намерена от туристи, заснели снимки на шахта в края на април т.г., разкривайки страшното убийство. Последната открита жертва, шестгодишното дете, е намерена в езерото на 12 юли.

Източник: Cyprus Mail

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*