Снимки на котета в отговор на призива за „пълно мълчание“

Белгийците уважиха призива на властите да не се разпространява информация за антитерористичната полицейска операция в неделя вечерта и заляха социалните мрежи със снимки на котенца

Белгийските власти поискаха медиите и потребителите на социалните мрежи да се въздържат от споделяне на информация за полицейските акции в редица райони Брюксел и в Шарльороа.

Белгийците реагираха сюрреалистично на призива на властите да не се разпространява информация за антитерористичната полицейска операция в неделя вечерта, като заляха социалните мрежи със снимки на котенца, предаде Франс прес.

kote

Пародийният сайт „НордПрес“ поде публикуването на изображения на котенца в средата на миналата седмица, като създаде героя „Абу Мяу“ – коте с пояс с експлозиви, представено за подбудител на атентатите на 13 ноември в Париж.

CUcyg-CXIAATOdS

Потребители на „Туитър“ и „Фейсбук“, вместо да описват какво виждат от прозорците си, публикуваха снимки на котенца във всякакви роли с хаштаг #BrusselsLockdown: коте-водещ на телевизионни новини, два котарака джедаи, които се бият с мечове, малко коте, нападащо овчарско куче, коте, което релаксира с парченца краставица на очи, или коте облечено като мускетар, супермен или пък Дарт Вейдър.

CUcwHhKUcAASM75

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.