Анастасиадис – единственият държавен глава от ЕС на Червения площад

Президентът Никос Анастасиадис беше единственият ръководител на държава от ЕС, присъствал на Червения площад  на тържествата в събота по случай победата на СССР във Втората световна война .

Докато колегите му бойкотираха военния парад, за да покажат своя протест за намесата на Русия в Украйна, президентът Анастасиадис каза, че не може да приеме украинският въпрос да има нещо общо с честването на паметта на загиналите войници във Втората световна война.

“Ние не можем да се отвърнем от историята, само защото има сегашната криза”, каза Анастасиадис, позовавайки се на проблема с Украйна, който причини поредния разрив между Русия и Запада.

Европейските държавни глави се присъединиха към президента Путин в неделя, като присъстваха на церемонията по полагане на венец на гроба на Незнайния воин.

Президентът Путин похвали Анастасиадис за решението му да присъства на парада в събота на Червения площад. Той също така е казал, че Русия е готова да помогне по всеки възможен начин за решаването на кипърския проблем.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*