SOS – ДА ГО НАПРАВИМ!

На 17 декември в Строволос, Никозия при тежък пътен инцидент загина сънародникът ни Евгени Ангелов, на 27 години.

Шофирайки по улица Ελαιώνων в Строволос, изгубва контрол върху автомобила си, колата се качва на тротоара и се блъска в жилищна сграда. При сблъсъка Евгени остава в капана на автомобила си, откъдето е изваден от противопожарна команда. Веднага е прехвърлен с линейка в болницата в Никозия, където лекарите са констатирали смъртта му.

Евгени е от София и от няколко години живее и работи в Кипър със съпругата и шест годишното си дете.

СБК и Българското училище „Н.Й.Вапцаров” в Никозия веднага започнаха кампания за набиране на средства за изпращане на тленните останки на Евгени в родината. Кутии за дарения има в българските училища в Никозия, Лимасол, Пафос и Паралимни.

Току що ни се обади и Николай Иванов (Кукси), който е съсед и приятел на семейството с призива да организираме по-бързо дарителската акция, защото семейството е в трудно финансово състояние и не може само да покрие разходите до България, които са в размер на 3000 евро.

Веднага се включи Татяна Филипу, вносител на „Рефан” в Кипър и обяви, че в нейните магазини вече има дарителски кутии. Дарителска кутия ще има и в Ларнака на 21-ви декември на базара.

Можете да се свържете с Кукси на телефон 99 392 624, съпругата Христина на тел. 96 579 494 или да прескочите на адреса на опечаленото семейство „Никодиму Милона” №10 (втората врата) в Строволос, за да изкажете съболезнования и дарите колкото имате възможност.

Да отворим сърцата си в светите дни преди Рождество и да помогнем на опечаленото семейство да погребе достойно своя син, съпруг и баща.

ДА ГО НАПРАВИМ!

2-need-help-300x203

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*