Стрелецът от Ороклини предаден на наказателен съд

Сергиос Сергиу, 43, който миналата седмица се барикадира в своята кръчма след стрелба по напусналата го съпруга, беше предаден вчера на Наказателния съд в Ларнака по обвинение в опит за убийство, незаконно транспортиране на огнестрелно оръжие и причиняване на тежка телесна повреда.

Въпреки възраженията на адвоката на защитата Андриана Кледи, съдия Мария Лоизу разпореди Сергиу да остане в ареста до съдебното заседание.

На 26 януари, Сергиу влезе в спор с бившата си съпруга, за издръжката на детето им в кръчмата си в село Ороклини, Ларнака.

Заподозреният твърди, че е изпуснал нервите си и стрелял с пушката си два пъти във въздуха. Два куршума са улучили жената в рамото и един в областта на корема.

Жената, която е молдовска гражданка, отишла до полицейското управление на Ороклини да докладва за инцидента, докато заподозреният се заключил в кръчмата и заплашил да се самоубие.

Той се предаде след 30-часова обсада на полицията.

Полицията заяви пред съда, че двойката, която има 15-месечен син, е имала брачни проблеми и се е разделила в началото на миналата година.

Прокурор Танасис Папаниколау представи четири записа, от които се вижда, че  жената е подавала жалби в полицията срещу съпруга си за насилие. Прокурорът също така заяви, че мъжът е казал на жена си, докато тя е била в кръчмата и след като е заплашила, че ще се обади в полицията, че ще убие всеки, който се приближи.

Други три жени – чистачка, сестрата на жената и приятелка – също са били в кръчмата по време на стрелбата и това, което са разказали пред дознателите от съда по време на изслушването миналата седмица, потвърждава историята на жената.

Съдебният процес е определен за 26 февруари.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*