Стартира Европейската година на развитието

2015 ще бъде Европейска година на развитието. Инициативата беше стартирана в Латвия, а официалният ѝ старт ще бъде на 8 януари в Рига като част от редица събития по случай началото на латвийското председателство на Съвета на Европейския съюз, предаде Евроактив.

Втората половина на Европейската година на развитието ще протече с Люксембург начело на Съвета.

През 2015 г. представители на европейските институции в Брюксел, експерти по комуникация, неправителствени организации и частният сектор ще търсят различните възможности да популяризират пред широката публика дневния ред в областта на глобалното развитие и ще търсят подкрепа от страна на младежки и женски организации, местната власт и профсъюзите.
Според изследване на Европейската комисия най-отворени към темите на международното развитие са европейците на възраст от 15 до 24 години. Именно към тази възрастова група ще бъде адресирана голяма част от кампанията през 2015 г. Специален фокус ще бъде насочен и към най-новите държави – членки на ЕС, и най-вече държавите в Централна Европа, които до момента не са имали сериозно участие в дейности, свързани с глобалното развитие.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*